€11,00

Pinhal da Torre
Tradicional 2016
Tejo DOC

Wat je noemt een geslaagde assemblage van twee inheemse Portugese druiven. Origineel, smaakrijk en op vele momenten in te zetten. De prijs is zeer beschaafd gezien het niveau van de wijn.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Portugal

STREEK

Tejo

WIJNMAKER

Pinhal da Torre

BODEM

VINIFICATIE

DRUIVEN

Fernão Pires en Arinto.

KLEUR

Helder bleekgeel met een witgouden fonkeling.

NEUS

Vrij expressieve neus waarin steenfruit de boventoon voert. Tonen van optimaal rijpe (witte) perzik en abrikozen worden gecombineerd met impressies van gekonfijte citrusvruchten. Ook natuurzeep en een subtiel floraal effect zoals we dat kennen uit de echt droog gevinifieerde wijnen op basis van de Muscat-druif.

SMAAK

De warmte van de streek van herkomst is waarneembaar, maar log is het geenszins. Mede door de juiste dosis wijnzuren is hier een balans bereikt die de perfectie benadert. Heerlijk rins, maar met de juiste smaakkracht en bovendien een fractie bitters die met name aan tafel hun diensten zullen bewijzen. De finale is lang en vol dynamiek.

CULINAIR

Zich duidelijk onderscheidende en toch goed toegankelijke en verleidelijke eetwijn met een breed gastronomisch potentieel. Ideale combinatie: brandade de morue. Maar alles uit het water, zoet dan wel zout, zal zich bij deze smaakexplosie thuis voelen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2017 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top