Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,00

Pinhal da Torre
Tradicional 2019
Vinho Regional Tejo

Deze wijn is als de wijnmaker die 'm maakt: gul en innemend. Bepaald geen verkeerde karaktertrekken.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Portugal

STREEK

Tejo

WIJNMAKER

Pinhal da Torre

BODEM

Wijngaarden in en rondom Alpiarça (het hart van de Tejo-regio) op het noorden gelegen met enige oceaaninvloed. Warm overdag en koel gedurende de nachten. In conversie naar biologische aanpak (cerificaat Codimaco).

VINIFICATIE

Handmatig geoogste druiven met het unieke Portugese traditionele Port-inweekproces in de lagares (kneuzing door voettreden) en rijping gedurende 6 maanden op eikenhouten vaten.

DRUIVEN

Touriga Franca, Alicante Bouschet, Tinto Cão en Sousão

KLEUR

Dieppaarse, hele vitale kleur. Enige mate van transparantie, maar veel is het niet.

NEUS

Buitengewoon aantrekkelijke, fruitintensieve neus met bescheiden rol voor het effect van de houtrijping. Rode en zwarte vruchten (zwarte bessen, bramenconfiture en gedroogde dadels) voeren de boventoon. Subtiele tonen van specerijen (kruidnagel, kaneel) en roostertonen/vanille. Tenslotte: moccaboontjes, die kenmerkende combinatie van koffie en chocolade.

SMAAK

Zoetrijpe aanzet, uiterst vriendelijk. Geen bescheiden wijn wanneer eenmaal in de mond. Dit is compleet mondvullend. Behoorlijk wat vlees op de botten en daardoor zijn de tannines fraai verpakt. Geringe zuurgraad. Toch is het geenszins log, noch heeft de wijnmaker de wens om te willen imponeren met deze wijn. Al lukt dat aardig. Type: ruwe bolster, blanke pit. Goed nieuws: een half procent minder alcohol dan voorheen.

CULINAIR

Breed inzetbare eetwijn met een groot culinair potentieel: vlees en vis (!), maar ook stoofgerechten, geroosterde lamskoteletten, traag gegaarde/gesudderd kalfsschouder en -schenkel. Of wat te denken van een met liefde bereide paella?

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top