€29,00

Pinhal da Torre

Syrah 2013

Vinho Regional Tejo

Als klasse, plezier en toegankelijkheid zo gemakkelijk samen gaan zijn verleiding, genieten en tevredenheid onvermijdelijk. De eerste impressie van heerlijke wijn wordt tot de laatste seconde van de smaakvoortzetting bevestigd.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Portugal

STREEK

Tejo

WIJNMAKER

Pinhal da Torre

BODEM

VINIFICATIE

DRUIVEN

100% Syrah.

KLEUR

Vitale, krachtige kleur - zwartrood met schakeringen van paars en mahonie.

NEUS

Voor een wijn van de Syrah-druif zonder beluchting al opvallend open. Fraaie en hoogst originele en absoluut hoogwaardige expressie met “aardse” mineraliteit en rijpe vruchtentonen (houtteer, zwarte pruimen, truffel en jodium).

SMAAK

Heerlijke wijn en dat vanaf het eerste mondcontact. Het sappig-krokante van de optimaal rijpe druif in een serieuze setting. Smaak- en contrastrijk binnen een zeldzaam harmonisch patroon van de juiste concentratie. De op zich niet te verwaarlozen alcoholrijkdom zit prachtig versmolten. Prachtige lengte en een dansende finale op fijne zoethout-tonen.

CULINAIR

Groot culinair potentieel dankzij de combinatie van smaakkracht en vriendelijke sappigheid. Vleugelwild, Bresse-kip of Mechelse koekoek, kalfsvlees, maar ook in z’n geheel en in de oven gegaarde harde vis met Provençaalse kruiden.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2016 / 2021

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top