Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Pinhal da Torre
Alqueve 2019
Vinho Regional Tejo

Voor het eerst in 8 (!) jaargangen konden we niet om een prijsverhoging heen. Van € 7,95 naar € 8,25... Goed te overzien en nog altijd een 'dijk van een wijn' voor dat geld.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Portugal

STREEK

Tejo

WIJNMAKER

Pinhal da Torre

BODEM

Op het noorden gelegen wijngaarden met oceaaninvloed. Bodem bestaat uit voornamelijk zand en klei. Warm overdag en koel 's nachts. In conversie naar biologische aanpak (certificaat Codimaco).

VINIFICATIE

Handmatig geoogste druiven met het unieke Portugese traditionele Portinweekproces in de lagares (kneuzing door voettreden) en een koude inweking gedurende 24 uur. Vergisting op een temperatuur van +/- 30 graden C. rijping op eikenhouten vaten (6 maanden, gedeeltelijk Frans en gedeeltelijk Amerikaans eiken).

DRUIVEN

Tinta Roriz ( = Tempranillo), Baga, Syrah en Ramisco.

KLEUR

Robijnrode kleur met enige mate van verkleuring (mahonie) door de rijping op barriques.

NEUS

Gulle, iets door het hout gemarkeerde, neus. Volop rijpe vruchten zoals rozenbottel en verse pruimen. Het hout manifesteert zich duidelijk, maar zonder overdaad. Geroosterde paprika, cederhout en de geur van smeulend rookmot.

SMAAK

Verleidelijke en bovenal plezierige aanzet. Nergens streng in de mond, maar wel uiterst solide. Voorbeeldige driehoeksverhouding tussen zuren, sap en tannines - knappe balans! Niet zwaar, maar wel degelijk mondvullend en beklijvend. Hout is in de mond minder prominent aanwezig dan in de neus. Het alcoholgehalte is (zeker voor Portugese begrippen) echt goed in toom gehouden.

CULINAIR

Karaktervolle eetwijn met een vrijwel onbeperkt gastronomisch potentieel: van fijn haarwild, via weide-lam en schaap tot couscous, van bouillabaisse tot paella. Maar ook een eenvoudige, huisgemaakte pizza zal niet misstaan.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top