€7,95

€6,95

Pinhal da Torre
Alqueve 2017
Vinho Regional Tejo

Jaar in jaar uit een echt deugdelijk glas wijn voor een zeer beschaafde prijs.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Portugal

STREEK

Tejo

WIJNMAKER

Pinhal da Torre

BODEM

Op het noorden gelegen wijngaarden met oceaaninvloed. Warm overdag en koel 's nachts. In conversie naar biologische aanpak (certificaat Codimaco).

VINIFICATIE

Handmatig geoogste druiven met het unieke Portugese traditionele Portinweekproces in de lagares (kneuzing door voettreden) en een koude inweking gedurende 24 uur. Trage gisting gedurende een maand op een temperatuur van 14-18 graden C. rijping op eikenhouten vaten (6 maanden, gedeeltelijk Frans en gedeeltelijk Amerikaans eiken).

DRUIVEN

20% Touriga Nacional, 20% Touriga Franca, 20% Tinta Roriz, 20% Trincadeira en 20% Castelão

KLEUR

Fraaie dieprode kleur; de houtrijping lijkt geen vat te hebben op de kleur.

NEUS

Gul, rijp en verleidelijk. Dat zijn de eerste woorden die te binnen schieten met de neus in het glas. Houtinvloed is subtiel gedoseerd, het rijpe fruit mag spreken. Met name zondoorstoofde rode en zwarte vruchten, zonder dat het naar confiture neigt. Pure chocolade en zwarte thee. Fractie eucalyptus en rozemarijn

SMAAK

Beschaafde aanzet, nergens hard of overdonderend. Eerder omschreven we deze wijn als een 'meer dan gesoigneerd glas' en dat was niet uit de lucht gegrepen; ook op deze jaargang is het van toepassing. Tannines lijken te zijn gepolijst en bieden nog net enige tegenstand waardoor dit ook aan tafel zo'n gewaardeerde wijn is. Iets rul, maar de sappigheid en vulling winnen het zonder meer. Puur en zonder opsmuk.

CULINAIR

Karaktervolle eetwijn met een vrijwel onbeperkt gastronomisch potentieel: van fijn haarwild, via weide-lam en schaap tot couscous, van bouillabaisse tot paella. Maar ook een eenvoudige, huisgemaakte pizza zal niet misstaan.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top