€7,95

Pinhal da Torre

Alqueve 2015

Vinho Regional Tejo

De verteerbaarheid en elegantie zijn van een zeldzaam niveau, zeker in deze prijsklasse.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Portugal

STREEK

Tejo

WIJNMAKER

Pinhal da Torre

BODEM

Op het noorden gelegen wijngaarden met oceaaninvloed. Warm overdag en koel 's nachts. In conversie naar biologische aanpak (certificaat Codimaco).

VINIFICATIE

Handmatig geoogste druiven met het unieke Portugese traditionele Portinweekproces in de lagares (kneuzing door voettreden) en een koude inweking gedurende 24 uur. Trage gisting gedurende een maand op een temperatuur van 14-18 graden C. rijping op eikenhouten vaten (6 maanden, gedeeltelijk Frans en gedeeltelijk Amerikaans eiken).

DRUIVEN

20% Touriga Nacional, 20% Touriga Franca, 20% Tinta Roriz, 20% Trincadeira en 20% Castelão.

KLEUR

Dieppaars met enige transparantie.

NEUS

In positieve zin onderscheidend; de lokale variëteiten liggen er aan ten grondslag. De wijn lijkt wat minder door de zon beïnvloed te zijn, in de neus komt de wijn wat koeler over dan voorheen. De houtinvloed is zeer bescheiden en juist het fruit geniet hier een prominente rol. Gestoofde aardbei, zwarte bessen, maar ook eucalyptus en grafiet.

SMAAK

Heerlijk verleidelijk vloeiende materie. De wijn komt kalm de mond binnen en heeft totaal niet de intentie een verpletterende indruk te maken, maar juist door die bescheidenheid wordt er een meer dan positieve indruk achter gelaten. De wijn bezit de finesse van een noordelijke Rhônewijn en de smaakstructuur van een deugdelijke bordeaux. De zuren dragen zorg voor behoud van frisheid. Goede vulling en een dito lengte.

CULINAIR

Karaktervolle eetwijn met een vrijwel onbeperkt gastronomisch potentieel: van fijn haarwild, via weide-lam en schaap tot couscous, van bouillabaisse tot paella.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2016 / 2021

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top