Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,95

Pinhal da Torre
2 Worlds 2016
Tejo DOC

Fabuleus goed! Blind geproefd zou uw proevend scribent er een prijskaartje aan hangen dat eerder een verdriedubbeling zou zijn dan een verdubbeling... Maar wat blijkt, dit kost nog geen € 15,-. Lang leve de Portugese wijnen!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Portugal

STREEK

Tejo

WIJNMAKER

Pinhal da Torre

BODEM

Wijngaarden gelegen op het noorden op een hoogte van 50 meter boven zeeniveau. Groot verschil in dag- en nachttemperaturen.

VINIFICATIE

Alle druiven worden met de hand geplukt. Inweking vindt voor een gedeelte plaats in unieke Portugese lagares (kneuzing door voettreden). De trossen worden geheel vergist op 28 graden. Rijping in Frans eiken gedurende 12 maanden.

DRUIVEN

35% Syrah, 35% Touriga Nacional en 30% Tinta Roriz

KLEUR

Diep donkerrood neigend naar paarszwart.

NEUS

Uiterst krachtige expressie met zwarte bramen en - kersen, maar ook jodium/iets zilts, eucalyptus en hars. Zeer onderscheidende neus (in de beste zin van het woord!). Fascinerende wijn die zeer gebaat is bij zuurstofcontact. Confiture van zwarte bessen/cassis en inkt.

SMAAK

Wat een entree: superconcentratie en extreem mondvullend. Maar tegelijkertijd bezit de wijn een zekere frisheid dankzij smakelijke wijnzuren. Krachtige tannines zijn omhuld met rijp fruit en een grote dosis sap. Nergens hard, zwaar of massief. Optimale balans tussen fruit, zuren en tannines - werkelijk een voorbeeldige driehoeksverhouding. De wijn is de mond niet uit te krijgen, wat een finale!

CULINAIR

Hoogwaardige dinerwijn: lang gerijpt, dooraderd rundvlees van topkwaliteit. Zomerhert, lamsvlees en rijkere stoofgerechten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top