Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€18,50

Pfitscher
Rivus 2020 Lagrein
Alto Adige DOC

Een Lagrein uit het boekje: gespierd, maar zonder de wens te imponeren.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Pfitscher

BODEM

Wijngaarden gelegen op zo'n 300 meter boven zeeniveau in Egna en Ora.

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst vergist de wijn in RVS cuves. Na dat proces volgt een rijping van zes maanden op barriques en aansluitend nog 2 maanden flesrijping voordat de wijnen op de markt worden gebracht.

DRUIVEN

100% Lagrein

KLEUR

Vitale superkleur: hecht en purperpaars.

NEUS

Behoorlijk gesloten in eerste instantie, maar wanneer de wijn fors wordt rond gewalst in het glas, geeft ie zich meer en meer bloot. Donkere vruchtentonen van verse bramen en rijpe vijgen. Fractie animaal (leer), maar dat lijkt te worden verdrongen door de intensieve fruittonen. Sutbiel rozemarijn en wat moccaboontjes.

SMAAK

Heel plezierige entree: vol en overtuigend, maar niet hard of ongenuanceerd. Echt krokante tannines die door de ferme concentratie mooi zijn verpakt. Wijn zonder enige opsmuk, maar wel voorbeeldig in balans. Alles is aanwezig: sap, tannines en zuren en ook nog eens in de perfecte verhouding. Als een gebalde vuist in een bokshandschoen.

CULINAIR

Basaal type wijn voor bij de basale Italiaanse keuken. In rode wijn gestoofde ossenstaart, ossobuco en lamskoteletjes van de grill.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2028

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: 91/100

To Top