Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€22,50

Pfitscher
Fuxleiten 2019 Pinot Nero
Alto Adige DOC

Elegante, maar overtuigende Pinot Nero uit Alto Adige. Drink gerust iets gekoeld.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Pfitscher

BODEM

Wijngaarden gelegen in Montagna op een hoogte van 500-700 meter boven zeeniveau.

VINIFICATIE

De vergisting, in RVS cuves, neemt 12-14 dagen in beslag. Tijdens de vergisting wordt de 'hoed' continu ondergedompeld voor extra extractie. Aansluitend rijping in houten vaten.

DRUIVEN

100% Pinot Nero

KLEUR

Klassieke, tedere Pinot-kleur. Licht en helder, als het sap van frambozen.

NEUS

Hier kan zelfs de beginnende wijndrinker/-proever zich niet in vergissen. Typisch Pinot! Delicaat, voorzichtig haast, verfijnd en geurend naar tere rode vruchten en verwelkt rozenblad. Prachtig geïntegreerde houttonen: heel bescheiden rokerig/houtteer en gedroogd tabaksblad

SMAAK

De aanzet is als kantwerk zo verfijnd: rank en elegant, maar wanneer er ruim zuurstof wordt toegelaten in de mond blijkt de wijn wel degelijk voorzien van een forse smaakkracht. Duidelijk gemarkeerd door de zuren, maar dat past volledig bij de druif en herkomst. Krokante tannines, allesbehalve drogend. De associatie met een 'bite' in een verse druif is hier niet ver weg.

CULINAIR

Zo'n verteerbare stijl Pinot Noir/Nero smeekt haast om verfijnde gevogeltegerechten. Fazant, parelhoen zijn de meest voor de hand liggende keuzes. De visliefhebber kan dit meer dan goed combineren met een kort gebakken (geschroeide) tonijnsteak.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top