Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€16,75

Pfitscher
Dola 2020 Müller Thurgau
Alt Adige Valle Isarco DOC

Buitengewoon origineel glas wijn dat opvallend dicht bij de druif staat.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Pfitscher

BODEM

Wijngaarden gelegen in het Eisacktal; om precies te zijn in Fiè allo Sciliar. Wijngaarden liggen op 900 meter hoogte.

VINIFICATIE

Vergisting op temperatuurgecontroleerde RVS-cuves op 18 graden C. Rijping 'sur lie', op de gistcellen dus, voor meer smaakextractie.

DRUIVEN

100% Müller Thurgau

KLEUR

Subtiel groen met een zilveren gloed.

NEUS

Niet overdadig en te uitbundig, maar toch aardig geparfumeerd. Bijzonder hoe wijnen van de Müller-Thurgau zo dicht bij de druif staan. Naast Muscat is dit een van de weinige wijnen die echt de geur van druiven overbrengen. Maar er is meer: gedroogd rozenblad, rijp wit fruit (lychee), natuurlijke zeep en jasmijn.

SMAAK

Verkwikkende aanzet en dat wordt nog eens versterkt door een fijne tinteling/pareling op de tong. Mettertijd zal dit verdwijnen, maar het is nu -kort na de botteling- een wel heel plezierige bijkomstigheid. In de finale een fractie restzoet, al wordt dat wat gemaskeerd door de vieve wijnzuren. De wijn galmt nog wel een aardige poos na in de mond. Plezierig laag alcoholgehalte: 12%.

CULINAIR

Ideale wijn als dorstlessend aperitief, maar ook bij elegante voorgerechten zal ie u met plezier een dienst bewijzen. Bij een salade caprese bijvoorbeeld, of bij creaties met blauwe kaas en druiven.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top