€18,75

Domaine André Ostertag

Les Jardins Riesling 2016

Alsace AOC

De essentie van de Riesling zonder afstandelijkheid – genieten!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Alsace

WIJNMAKER

Domaine André Ostertag

BODEM

2,5 hectare verdeeld over 15 percelen. Bodemsamenstelling: zand en kiezel met klei als onderbodem. Expositie meestal zuid. Hellend tot sterk hellend. 85% komt uit Epfig en 15% uit Nothalten en Itterswiller – vandaar de benaming 'E in plaats van Epfig. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 35 jaar.

VINIFICATIE

Handmatig geoogst - opvoeding gedurende 11 maanden in plaats van vroeger 7 maanden uitsluitend op roestvrij staal– dus een complexere opvoeding met langer gistsporencontact.

DRUIVEN

100% Riesling.

KLEUR

Bleek strogeel met een filigraan gouden glans. Modelkleur.

NEUS

De essentie van de pure Riesling met een combinatie van uiterst verleidelijke florale en vruchtengeuren - nu nog prominent – en een opkomende mineraliteit. Zeer rijp met het rokerige van geroosterde druiven in absolute discretie.

SMAAK

Rijp en bereid tot onmiddellijke overgave – in de smaakstructuur is de wijn veel verleidelijker en toegankelijker dan de mineraliteit in de geur doet vermoeden. Met behoud van dat unieke, spectaculair smaakintensieve karakter is dit wel een jaar dat de aarzelende liefhebber (v/m) van Riesling met zwier over de streep zal helpen. Die zwier zit ook in de wijn – voor Riesling bescheiden, maar heerlijke smaakrijke zuren zorgen voor een boeiende finale. Met dat verrukkelijke contrast van verkwikkende frisheid, het licht bittere contact met de mineraliteit (stenen) en het subtiele zoet van dit jaar. En dit alles resulteert in een niet uitwisbare lengte.

CULINAIR

Diner- en meditatie wijn met veel karakter: choucroute, snoekbaars, wit vlees, fijne charcuterie (gedroogde ham) gerookte forel, gepocheerde vis. Verse, witte kazen (geit). En veel kruidige gerechten uit de oriëntaalse keuken: de wijn blust effectief de pikante tonen en past zich goed aan de licht zoete elementen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 0

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top