Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€8,50

Bodegas Orden Tercera
2019
Rueda Verdejo DO

De Verdejo-druif heeft de laatste jaren fors aan populariteit gewonnen. Niet verwonderlijk! Dit is een perfect alternatief voor hen die mogelijk wat Sauvignon-moe zijn.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Castilla y León

WIJNMAKER

Bodegas Orden Tercera

BODEM

Wijngaard met 45 jaar oude wijnstokken gelegen op licht glooiende hellingen. Kalkhoudende bodem met elementen van leisteen. In totaal 104 hectare aan percelen waarvan 50% Verdejo en de rest Viura, Sauvignon Blanc en Tempranillo.

VINIFICATIE

De druiven worden machinaal geoogst in de avonduren (wanneer het minder warm is) om een optimale frisheid te behouden. De trossen worden ontsteeld en er volgt een koud inweekproces van 8 uur. Daarna een zachte persing, een grove spontane klaring van de most (débourbage) en dan een koele vergisting (15 graden). De appelmelkzurengisting wordt geblokkeerd en de wijn rijpt gedurende drie maanden in contact met de fijne gistsporen.

DRUIVEN

100% Verdejo

KLEUR

Zilvergrijs met een licht groene schakering.

NEUS

De Verdejo-druif is van nature een uitgesproken, expressief ras en dat blijkt ook hier. Uitbundig geurend naar vers gemaaid gras, exotisch fruit en gekonfijte citrusvruchten. De wijn ademt een heerlijke mintachtige frisheid uit. Uitnodigende neus!

SMAAK

Ranke en strakke aanzet met volop frisheid. Goed gedoseerde zuren, niet te fel. Opvallend schoon mondgevoel, maar in de finale fraaie bitters en een fractie restzoet (zoals we dat ook tegenkomen in een goede citrusmarmelade). Geen zorgen, het blijft droog.

CULINAIR

Van harte aanbevolen als eetlustopwekkend aperitief. Even goed aan tafel door te schenken bij knapperige salades, (groene) asperges, verse erwten met munt en rauwe ham en zo naturel mogelijke bereidingen van vis (liefst rauw: ceviche, sushi). Rinse geitenkaas.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top