€8,50

Bodegas Orden Tercera
2018
Rueda Verdejo DO

De Verdejo-druif is niet zelden wat 'gemeen' in de aanzet; dit is juist een heel milde versie.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Spanje

STREEK

Castilla y León

WIJNMAKER

Bodegas Orden Tercera

BODEM

De druiven worden machinaal geoogst in de avonduren (wanneer het minder warm is) om een optimale frisheid te behouden. De trossen worden ontsteeld en er volgt een koud inweekproces van 8 uur. Daarna een zachte persing, een grove spontane klaring van de most (débourbage) en dan een koele vergisting (15 graden). De appelmelkzurengisting wordt geblokkeerd en de wijn rijpt gedurende drie maanden in contact met de fijne gistsporen.

VINIFICATIE

Wijngaard met 45 jaar oude wijnstokken gelegen op licht glooiende hellingen. Kalkhoudende bodem met elementen van leisteen. In totaal 104 hectare aan percelen waarvan 50% Verdejo en de rest Viura, Sauvignon Blanc en Tempranillo.

DRUIVEN

100% Verdejo

KLEUR

Uiterst bleekgroen met een zilveren schakering.

NEUS

De Verdejo-druif is zeer goed (blind) herkenbaar: echt expressief en vegetaal in de beste zin van het woord. Groene kruisbessen, citrusvruchten, aspergenat en bladkruiden (vers gekneusd muntblad). Buxus.

SMAAK

Vrij milde aanzet, niet gemeen strak zoals we regelmatig zien bij deze druif. Wel die kenmerkende zuurgraad en uitgesproken smaakexplosiviteit. Groot dorstlessend vermogen. Lange finale, de wijn lijkt niet voornemens de mond te verlaten.

CULINAIR

Van harte aanbevolen als eetlustopwekkend aperitief. Even goed aan tafel door te schenken bij knapperige salades, (groene) asperges, verse erwten met munt en rauwe ham en zo naturel mogelijke bereidingen van vis (liefst rauw: ceviche, sushi). Rinse geitenkaas.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

0 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top