Heel recent voegden we een tweetal nieuwe wijnen toe aan het assortiment: la Tarral (blanc et rouge). We zijn niet alleen zelf enthousiast, zo getuigt de aardige aandacht die de nieuwe wijnen van CastelBarry (de coöperatie / producent) krijgen in de pers. O.a. Hubrecht Duijker is lovend!

Over le Tarral Blanc schrijft the Winesite (o.a. Proefschrift en Vins Gastronomiques Contrôlés):

"Wijngaarden gelegen op geringe hoogte (90-140 meter); bodem van kalksteen. Het sap vergist én rijpt op barriques (225 liter) van nieuw eiken. CastelBarry is een ambachtelijke wijnbouwcoöperatie in de gemeente Montpeyroux. 80% grenache blanc, 10% marsanne, 10% carignan blanc, vergisting en rijping op nieuwe barriques van 225 liter; brede aromatische stuivende geurwaaier, sappige aanzet, mooie zuurgraad, crèmige onderlaag, goede zoet-zuurbalans, mals van smaak, lichte toets van salmiak, mooi bittertje, duidelijke invloed van hout, verrassende blend met veel lengte (13%)."

De rode le Tarral krijgt van Hubrecht Duijker fraaie woorden toebedeeld in zijn 'Actueel Maandmagazine': 

"Een van de jongere (1950) wijncoöperaties in de Languedoc is die van het dorp Montpeyroux, ten noordwesten van Montpellier. Het is ook een van de kleinere, met slechts 75 leden (die overigens 95 procent van alle lokale wijnbouwers vertegenwoordigen). In dit geval echter kan klein als fijn worden beschouwd want bedrijf, CastelBarry gedoopt, levert hele goede wijnen. Le Tarral 2016 bijvoorbeeld, een massief getinte, gespierde, flink nablijvende blend van 60 procent carignan (oude stokken) plus gelijke delen grenache en syrah. Donkere aroma’s als van laurier, leder en drop zijn markant aanwezig, met in de achtergrond sappig, zondoorstoofd zwart fruit. Voor deze nu op dronk zijnde zonnewijn rekent www.sauterwijnen.nl €12,95 per fles."

Klik hier voor beide wijnen.