Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€22,50

Massimo Lentsch
Carricante 2020
Terre Siciliane IGT

Leuk detail: volgens Massimo Lentsch rijpt de wijn uitzonderlijk goed – een jaar of 10 (!) hoeft geen probleem te zijn. Wij leggen een paar flessen weg, u ook?

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Sicilia

WIJNMAKER

Massimo Lentsch

BODEM

De vulkanische bodem en het lokale klimaat staan Massimo Lentsch toe om volledig biologisch te werken. De wijnstokken groeien zonder invloed van herbiciden en pesticiden.

VINIFICATIE

Heeft u wel eens gehoord van de druif Carricante? Eerlijk is eerlijk: ons referentiekader is beperkt, zeer beperkt… Het is een typisch Siciliaanse variëteit met een opvallend hoge zuurgraad (voor de ‘technici’ onder u: een pH-waarde van 3). Dankzij de malolactische vergisting, waarbij de felle appelzuren worden omgezet in mildere melkzuren, komt de wijn overigens zeker niet gemeen zuur over.

DRUIVEN

100% Carricante

KLEUR

NEUS

De Siciliaanse zon zorgt voor voldoende rijkdom in de wijn! Groene appel en citrus, maar ook kruiden, honing, een heel licht zilte toets en een fractie anijs.

SMAAK

CULINAIR

Heel fraai en origineel glas wijn! Zeker in combinatie met schelpdieren en geroosterde groenten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2022 / 2032

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top