The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Rijp en genereus. Bedwelmend in de meest positieve zin van het woord!
€ 19,50
Op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurMet name door de Grenache-druif beïnvloede kleur: mat zwartrood met een zekere transparantie.
NeusDit is met gesloten ogen en zonder de fles/herkomstbenaming te hebben gezien, te herleiden tot de Languedoc. Een heerlijke, warme vruchtenweelde stijgt uit het glas. In positieve zin licht bedwelmend (al heeft de 14,5% alcohol ook daadwerkelijk een wat bedwelmend effect…). Rijp en genereus! Na wat beluchting komen geuren van leer, tabak, zwarte olijven en pure chocolade naar voren.
SmaakOp het moment van proeven (en dus het schrijven van deze proefnotitie) is de wijn zes jaar oud. Eerlijk is eerlijk, dat zouden we ’m niet geven. Wat een vitaliteit! De helft van de ware leeftijd zouden we direct voor waar aannemen. Hecht, heel degelijk en nog altijd voorzien van een solide tanninestructuur. Eetwijn pur sang. De driehoeksverhouding ‘zuren-fruit-tannines’ is hier optimaal in balans. Toegegeven: de wijn is (fors) duurder geworden, maar de prijsverhouding is meer dan goed te verantwoorden.
BodemWijngaarden die letterlijk aan de voet van de indrukwekkende Pic-Saint-Loup liggen. Dankzij de lichte glooiing hebben de stokken een optimale zonexpositie. Ruim 30 jaar geleden zijn de stokken aangeplant (door de vorige eigenaar van het domein: Christian Mocci) op de klei en kalkrijke bodem.
VinificatieAansluitend op de oogst (opbrengst: 40 hl/ha) volgt de inweking en vergisting op RVS cuves. Na dit proces volgt een rijping op barriques gedurende 8 maanden.
Uitgelezen wijn om te serveren bij rood vlees van de grill. Bavette bijvoorbeeld; mateloos populair de laatste jaren en dat is niet voor niets. In Frankrijk serveren ze het al decennia… Daar vaak heel dun gesneden en geserveerd met frites. In Nederland snijden slagers doorgaans wat dikker. Voor beide is iets te zeggen. Serveer in ieder geval ‘rood’ en laat de tijd op de BBQ (of grill, Ofyr, pan etc.) afhangen van de dikte. Wat gekaramelliseerde ui of sjalot maakt het compleet.