Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€18,95

€17,50

Maison Chanzy
Pinot Noir 2019
Bourgogne AOC

Jaargang 2017 was al overtuigend, maar sindsdien zien we toch nog een forse stijgende lijn wat kwaliteit betreft. Goed te weten: de prijs is niet verhoogd!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Bourgogne

WIJNMAKER

Maison Chanzy

BODEM

Perceel van 1,5 ha. Zuid-oost ligging met kalkrijke kleigrond als bodem.

VINIFICATIE

Rijping gedurende 10 maanden grote houten vaten van 450 liter.

DRUIVEN

100% Pinot Noir

KLEUR

Klassieke Pinot-kleur: aalbesrood met een forse transparantie.

NEUS

Behoorlijk wat kracht in de neus; het oogstmateriaal zou wel eens wat rijper geweest kunnen zijn dan in voorgaande jaren. Rijpe bessentonen, ondersteund door een licht rokerige houttoets. Geroosterde koffieboontjes en licht animaal.

SMAAK

Keurige, klassieke aanzet: rank, fijn en delicaat. Maar zeker niet dunnetjes, deze les Fortunés 2019 heeft aardig wat vlees op de botten voor een bourgogne op dit niveau. Fraaie textuur en dankzij de krokante tannines aardig wat reliëf. Het alcoholpercentage is met een half procent gestegen en daardoor beschikt de wijn over een fractie meer warmte.

CULINAIR

Een magere kalfsoester, rosé gebakken in roomboter en begeleid door gebakken paddestoeltjes. is onze eerste suggestie. Maar ook fijn vleugel)wild en orgaanvlees als zwezerik en kalfslever. Visliefhebber? Schenk 'm dan gerust iets gekoeld bij gebakken tonijn of zwaardvis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top