Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,75

Lothian Vineyards
Horny Owl Shiraz 2017
Elgin - Zuid-Afrika

De term ‘horny’ duidt in dit geval niet zo zeer op het verlangen van de uil naar geslachtsgemeenschap, maar is een verwijzing naar de kenmerkende ‘hoorntjes’ waarmee deze uil getooid is.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Zuid-Afrika

STREEK

Elgin

WIJNMAKER

Lothian Vineyards

BODEM

De wijngaarden liggen in Elgin (Weskaap) en dankzij de invloed van de oceaan

VINIFICATIE

De Shiraz-druiven werden met de hand geplukt en na vergisting werd de wijn 14 maanden rijping op eikenhouten barriques gegund.

DRUIVEN

100% Shiraz

KLEUR

Fluweelpaars met enige verkleuring aan de rand (mahonie schakering).

NEUS

'Warme' neus met volop ruimte voor (gedroogde) zwarte vruchten als dadels, vijgen en pruimen. Ook leer, koffie, tabak en wat effecten van de houtrijping. Voorbeeldige Zuid-Afrikaanse Shiraz/Syrah.

SMAAK

Exact zoals we dat mogen verwachten van een Shiraz uit deze contreien: zwoele, zachte aanzet (satijn!). Heerlijk 'mond vol', maar zwaar is het zeker niet. Hier komen de gunstige effecten van de koele wijngaarden kijken: dankzij de ligging aan de kust wordt de temperatuur getemperd en is er geen sprake van machtige, overdadige wijnen. Indrukwekkende lengte.

CULINAIR

Gerechten van de 'braai' verdienen natuurlijk de voorkeur, maar heel veel andere (vlees)gerechten zullen maar wat graag ondersteund worden door een wijn als dit.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 2023

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top