Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€6,95

L'Etoile de Mer
2020
Mont Baudile IGP

Volledig in lijn met de voorgaande, succesvolle jaargangen. De Médaille d'Or ophet Concours Mondial in Brussel is er de bevestiging van.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

L'Etoile de Mer

BODEM

De wijngaarden zijn gelegen op de uitlopers van de Terrasses du Larzac, op een hoogte van 160 meter. De bodem bestaat uit klei en kalk met een grote hoeveelheid stenen.

VINIFICATIE

Na de oogst vergisten -op temperatuurgecontroleerde RVS cuves- de verschillende druivenrassen onafhankelijk van elkaar. Pas daarna vindt de assemblage plaats.

DRUIVEN

Gelijke delen Grenache en Cinsault.

KLEUR

Fraaie bleke, teder-roze kleur.

NEUS

Herkenbare, vertrouwde geur: lieflijk, bescheiden en bovenal uitnodigend. Zachte rode en roze vruchtentonen van aardbei en framboos in het bijzonder. Ook wat gelei van witte en rode bessen en een plezierige hint -maar zeker niet zoet of geparfumeerd- van voorjaarsbloesem.

SMAAK

Overtuigende aanzet: de wijn neemt gul en met graagte beslag van de mond en eenmaal uitgespuugd of doorgeslikt, blijft de wijn nog lang nagalmen in de mond. Prima finale op dit prijsniveau zeg! Heerlijk sappige en volop plezier biedende rosé. Niet beendroog, maar van een storend zoetje is absoluut geen sprake. Gemaakt om met vrienden te delen!

CULINAIR

No nonsense rosé die op vrijwel ieder terras een uitstekende dienst zal bewijzen. De meest uiteenlopende tapas, charcuterie en ander fingerfood lijken de beste matches. Ook gerechten uit de Aziatische keuken

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top