€11,95

Le Salut de la Terre
2016
Terrasses du Larzac AOC

Le Salut de la Terre is weliswaar krachtig, maar door de mintachtige frisheid heeft de wijn zeker ook iets elegants.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Le Salut de la Terre

BODEM

De wijngaarden liggen verspreid over de appellation (ten noorden van Montpellier). De forse verschillen tussen dag- en nachttemperatuur -tot wel zo'n 20 graden verschil!- zijn ideaal voor een gelijkmatige rijping van de druiven.

VINIFICATIE

DRUIVEN

60% Grenache, 30% Syrah en 10% Mourvèdre.

KLEUR

Fraaie diepe donkere kleur met een subtiele mahonierode gloed.

NEUS

In eerste instantie wat voorzichtig/gesloten, maar na het overschenken van de wijn in een karaf openbaart zich een verbluffende fraaie rode wijn. Gedroogd fruit als dadels en vijgen, maar ook fruit in verse vorm (aardbei, framboos). Bladkruiden, munt, eucalyptus en een tot de verbeelding sprekend zilt element. De voor de regio zo kenmerkende combinatie van frisheid en kruidigheid is volop aanwezig.

SMAAK

Krachtige aanzet en een compleet mondvullend effect. Beklijvende en smaakrachtige wijn die 'sans gêne' beslag neemt van de gehele mond. Fraaie tanninestructuur: in eerste instantie wat drogend, maar er staat een niet geringe dosis sap tegenover. Opvallend: een salmiakachtige ziltheid zoals we dat bij de beste wijnen uit Zuid-Frankrijk (o.a. Bandol) ook tegenkomen. Schier eindeloze lengte.

CULINAIR

Wildwijn bij uitstek, maar ook een meer dan goede begeleider van rundvlees van de grill (op hoog vuur dichtgeschroeid) of stoofgerechten op basis van lamsvlees.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

0 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top