Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€17,50

La Spinetta
Vermentino 2020
Toscana Vermentino IGT

Heerlijke en echt onderscheidende Toscaan. De druif Vermentino zien we volop in/op Sardinië, maar die wijnen hebben een heel ander gezicht. Leuk om zo te ervaren wat 'terroir' doet.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Toscana

WIJNMAKER

La Spinetta

BODEM

Gemengde samenstelling van klei en zand. 8 hectare met een op het zuiden gerichte ligging op 180 m. hoogte. 20 jaar oude stokken.

VINIFICATIE

Handmatige oogst begin september. De druiven worden gekneusd en vervolgens geperst. De alcoholische gisting voltrekt zich op roestvrijstalen tanks onder invloed van natuurlijke gist. De wijn blijft gedurende 4 maanden in contact met de fijne gistsporen. Dan volgt de klaring en de botteling binnen 6 maanden na de oogst.

DRUIVEN

100% Vermentino

KLEUR

Lichtgele kleur met een groene schakering.

NEUS

Heerlijke expressieve neus waarin het warme klimaat waarin de druiven groeien, goed waar te nemen is. Gelei van kruisbessen, limoen en citroen, voorjaarsbloemen en natuurzeep. Maar ook wijngaardperziken en wat Golden Delicious appel. Er is sprake van een forse ontwikkeling wanneer de wijn zich eenmaal in het glas bevindt. Dat nodigt uit tot herhaaldelijk 'snuiven'.

SMAAK

Rijke, rijpe en zelfs wat wulpse aanzet. De wijn neemt met enthousiasme beslag van de gehele mond. Wat rijker nog dan voorheen en er lijkt zelfs sprake van een fractie restzoet in de finale. De neus leek een voorbode te zijn van een heel geringe zuurgraad, maar er zijn toch wel degelijk smakelijke wijnzuren present. Goede balans; complimenten! De wijn verlaat de mond met frisse tegenzin...

CULINAIR

Aparte en hoogwaardige eet-/dinerwijn die ook bij een buitenmaaltijd (terras) heel goed tot uitdrukking zal komen: Bresse-kip met dragon, parelhoen of in de oven gegaarde dorade (in z’n geheel). Pasta’s met zeevruchten en een breed assortiment kazen. Geschikt voor alle seizoenen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top