Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€21,50

La Spinetta
Il Gentile di Casanova '16
Toscana IGT

Heerlijke karakterwijn die zeer onderscheidend is ten opzichte van menig rode Toscaan op basis van de Sangiovese-druif.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Toscana

WIJNMAKER

La Spinetta

BODEM

Wijngaarden gelegen in Terricciola.

VINIFICATIE

Vergisting en inweking in temperatuurgecontroleerde cuves gedurende 14-15 dagen. Aansluitend malolactische vergisting in barriques van Frans eikenhout. 24 maanden rijping op eikenhout aan direct na botteling nog eens 6 maanden flesrijping. Beperkte productie van 6.000 flessen per jaar.

DRUIVEN

100% Prugnolo Gentile (nauw verwant aan de Sangiovese)

KLEUR

Prachtige scharlakenrode kleur met een mahonie (neigend naar roestbruin) schakering.

NEUS

Fascinerende geur met die onmiskenbare 'Rivetti-signatuur'. Rijp en overtuigend, maar met behoud van fijnheid en geen overdaad van het gebruikte hout. Eerder rode dan zwarte vruchten, zwarte thee, mocca en chocolade (ouderwetse butterscotch), maar ook duidelijke florale tonen (verwelkt rozenblad).

SMAAK

Relatief strakke aanzet, gelukkig geen al te genereuze zoete rijpheid. Prachtige tanninestructuur: delicaat maar wel degelijk om 'op te kauwen'. De kenmerkende zuren van de Sangiovese-druif (Prugnolo Gentile is er nauw aan verwant) zijn ook hier aanwezig, maar dankzij de rijpheid niet als zodanig waar te nemen. Onbewust zorgen ze echter toch voor de nodige frisheid. Goede finale; beklijvend.

CULINAIR

Uitgelezen wijn om te schenken bij krachtige pastagerechten (tip van Giorgio Rivetti: tagliatelle met paddenstoelen en pecorino), of bij 'kip cacciatore'.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top