Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€46,50

La Spinetta
Bordini 2018
Barbaresco DOCG

In vergelijking met de allergrootse wijnen uit Piemonte, is dit nog heel betaalbaar.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Piemonte

WIJNMAKER

La Spinetta

BODEM

Bordini wijngaard in de gemeente Nieve van 4 hectaren. Gemiddelde leeftijd: 40 jaar oude stokken. Hoogte 270 meter en zuidelijke ligging. Kalkrijke grond. De wijngaarden krijgen heel veel natuurlijke, ecologisch verantwoorde verzorging. Het rendement is zeer laag: ongeveer 23 hl/ha ofwel 3.000 flessen.

VINIFICATIE

Handmatige oogst vanaf half oktober, extreme selectie – vergisting in roterende tanks met een inweekproces van 7-8 dagen. Appelmelkzurengisting en rijping op 100% nieuwe vaten van Frans eikenhout gedurende 22 maanden. De wijnen worden geklaard noch gefilterd.

DRUIVEN

100% Nebbiolo

KLEUR

Kenmerkende Nebbiolo-kleur: mat oranjebruin, als een oude baksteen. Forse mate van transparantie. Opmerkelijk: de kleur lijkt wat te ontwikkelen in het glas.

NEUS

Logischerwijs nog uiterst gesloten in deze fase, maar heel voorzichtig lijkt de wijn zich wel wat prijs te willen geven. Delicate tonen van rozenbottel, rozenblad en de schil van mandarijn. Ook verse pruimen, specerijen (kruidnagel, nootmuskaat). De kenmerkende tabak en leer-tonen ontbreken evenmin.

SMAAK

Ragfijne en delicate aanzet met een daaropvolgende overdonderende, massieve smaakkracht. Straffe tannines en fraai verpakte zuren. Behoorlijk volume. Toch is de wijn al opvallend goed drinkbaar (mogelijk is 'benaderbaar' een betere woordkeuze). in deze fase. Neemt niet weg dat het echt grote genieten pas over minimaal 10 jaar aan de orde is. Contrastrijk en eigenzinnig, maar wel met een enorme dosis verleiding.

CULINAIR

Zeer groot culinair potentieel: een goed doorgegaarde kalfsschenkel/ossobuco (eventueel met zwarte truffel), maar ook een basale pasta van topkwaliteit met alleen hoogwaardige ingrediënten als olijfolie, vers geraspte harde Italiaanse kaas (Parmagiano Reggiano en Pecorino) en vers gemalen, zwarte peper.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top