The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
KleurPurperpaars; hecht, maar toch enige mate van transparantie.
NeusHeel even lijkt de wijn eenmaal in het glas wat gesloten... maar zodra er ruim zuurstof bij komt, verandert dat direct. Dit ademt plezier!!! Barstensvol rode en zwarte vruchten, maar toch is het niet al te frivool. Kersen op sap, pruimen en zwarte bessen. Ook wat drop/laurier.
SmaakDirect bij binnenkomst in de mond ontwaren we een ongebreidelde dosis sap; wat een generositeit! En dat sap 'galmt' wel even door in de mond zeg... Heel plezierige structuur daardoor; goed evenwicht tussen tannines en sap. Allesbehalve streng... Gul en innemend. Het niet zo gek bescheiden alcoholpercentage (14,5) is niet als zodanig waar te nemen.
BodemWijngaarden gelegen op een hoogte van 380 meter boven zeeniveau en gesitueerd op het zuiden. De bodem is bestaat uit mergel en kalk. 4500 stokken per ha.
VinificatieEr wordt volledig biodynamisch gewerkt op la Raia. Geen herbiciden en pesticiden in de wijngaarden dus. Handmatige oogst eind september, begin oktober. De druiven worden ontsteeld en de vergisting komt dankzij wilde gisten spontaan op gang. De alcoholische vergisting neemt zo'n 15 dagen in beslag. De wijn blijft in stalen cuves voor de malolactische gisting waarbij de felle appelzuren worden omgezet in mildere melkzuren. Geen houtrijping.
Ongecompliceerd rood voor bij smaakrijke gerechten uit de basale Italiaanse keuken. Een met engelengeduld bereide ragu bolognese bijvoorbeeld. Ook niet te versmaden, wanneer licht gekoeld geserveerd, bij een plateau antipasti.