€11,00

Ippolito 1845

Mare Chiaro 2017

Cirò DOC

Mare Chiaro is de nieuwe benaming voor cuvée Res Dei. Een nieuwe uitstraling, maar vertrouwde (hoge!) kwaliteit!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Calabria

WIJNMAKER

Ippolito 1845

BODEM

De wijngaard ligt op 250-300 meter boven zeeniveau en heeft een westelijke ligging. Er heerst een Mediterraan klimaat. De bodem is rijk aan klei en organische materialen.

VINIFICATIE

Het grootste deel van de wijnen vergist op roestvrijstaal, een klein percentage op eikenhout.

DRUIVEN

100% Greco Bianco.

KLEUR

Zilvergrijs met een subtiele groene schakering.

NEUS

Opmerkelijk zuiverheid in de neus, dit ademt een zekere koelte. Volledig gevrijwaard van een overdadig parfum en er is geen enkele sprake van overrijpheid. Knap hoor, in een dergelijk klimaat. Wijngaardperzik, Doyenne du Comice-peer, maar ook bladkruiden als dragon, munt en dille. Wat je noemt aantrekkelijk.

SMAAK

Eenmaal in de mond blijkt het koele karakter knap stand te houden. De wijn is weliswaar gezegend met een forse smaakrijkdom, maar daar staat een heerlijk rinse zuurgraad tegenover. Fraaie vulling en een voorbeeldige balans. Eetlustopwekkend. De lengte/finale -met een subtiel bittertje- maakt indruk.

CULINAIR

Al eerder heel terecht aan geraden als super-aperitief (hier is de bitterheid veel subtieler dan in de grote merken aperitieven als Campari, Punt e Mes, Cinzano). Bij voorkeur in combinatie met stevige anti-pasti. Aan tafel is er ook veel mogelijk. Enkele suggesties: vis gegaard in limoensap (ceviche), sushi, rinse geitenkaas en Mediterrane groenten van de grill/bbq besprenkeld met olijfolie van topkwaliteit.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2021

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top