€11,50

Ippolito 1845
Liber Pater 2016
Cirò DOC

Onderscheidende karakterwijn die we eigenlijk alleen maar in Italië kunnen vinden.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Calabria

WIJNMAKER

Ippolito 1845

BODEM

De wijngaard ligt op 250-300 meter boven zeeniveau en heeft een westelijke ligging. Er heerst en mediterraan klimaat. De bodem is rijk aan klei en organische materialen.

VINIFICATIE

Deels manuele en deels mechanische oogst. Minutieuze selectie van de druiven en een lang inweekproces. Fermentatie in roestvrijstalen vaten met temperatuurcontrole gedurende 12 dagen. Opvoeding en rijping op goed Frans eikenhout gedurende 8 maanden. Zachte filtering voor de botteling.

DRUIVEN

100% Gaglioppo.

KLEUR

Gloedvol en krachtig, nauwelijks geëvolueerd robijnrood met schakering zwart en mahonie/tawny.

NEUS

Vineus en zacht, fris gekruid met florale tonen: laurier, gedroogd rozenblad, pruimen en gestoofde appel.

SMAAK

Meteen contrastrijke aanzet en een aangenaam mondcontact door de satijnen textuur. Ook in de mondstructuur komt er een aangename, opwekkende frisheid tot uitdrukking. Dankzij de smaakrijke wijnzuren die aardig doorzetten tot en met de lang aanhoudende finale. Toch is er sprake van een goede vulling en balans en de tannines blijken aardig versmolten en gepolijst. Ook dit jaar toont de wijn wat Nebbiolo-eigenschappen maar zonder de viriele stroefheid van de heel klassieke Nebbiolo's.

CULINAIR

Frisse, echt Italiaanse, dus contrastrijke eet-/dinerwijn: wildragout, osso buco, traag gegaard buikspek van het varken. Stoofgerechten. Oude kazen van de koe.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 2022

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top