Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€13,75

Ippolito 1845
Calabrise 2019
Calabria IGT

Onmogelijk dit niet lekker te vinden; wat een charmeur!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Calabria

WIJNMAKER

Ippolito 1845

BODEM

Het wijngaardareaal van Ippolito beslaat zo'n 100 ha verdeeld over drie locaties: Mancuso, Feudo en Difesa Piana. Plantdichtheid bedraagt zo'n 5600 stokken per ha. De grond wordt slechts minimaal bewerkt om een evenwichtig bodemleven te stimuleren.

VINIFICATIE

Het druivenmateriaal wordt begin oktober handmatig geoogst; daarna volgt een langdurige schil-inweking en vergisting op RVS. Om optimale fruit-intensiteit te behouden komt er geen eikenhout aan de vinificatie te pas.

DRUIVEN

100% Calabrese

KLEUR

Fraaie robijnrode kleur.

NEUS

Heerlijk rijpe neus. De warmte in de streek van herkomst is terug te vinden in de wijn, maar voor overdaad lijkt goed gewaakt. Donkere pruimen, bramen en zwarte kersen, maar tegelijkertijd ook iets animaals (leer). Heerlijk puur door de absentie van eikenhout tijdens de vinificatie.

SMAAK

Satijnzachte en haast strelende aanzet. Gul en heel plezierig hoe dit de mond binnenkomt. Volop sap en dankzij een goede zuurgraad is het geheel niet zwaar of over the top. Zachte tannines, perfect afgerond door de rijpheid van het fruit. Fors alcoholpercentage (14,5%), maar storend is dat zeker niet.

CULINAIR

Licht gekoeld een heel goede keuze als rode zomerwijn. Bij rode mul bijvoorbeeld of tonijn van de grill. De andere seizoenen rond 16 graden schenken voor optimaal plezier. In dat geval bij saltimbocca of andere bereidingen van kalfsvlees.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top