Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€13,75

Ippolito 1845
Calabrise 2018
Calabria IGT

Veel karakter en toch breed inzetbare (eet)wijn door alle seizoenen heen: vlees en vis van de rooster, rijke pasta's en gekruide rijstgerechten.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Calabria

WIJNMAKER

Ippolito 1845

BODEM

Het wijngaardareaal van Ippolito beslaat zo'n 100 ha verdeeld over drie locaties: Mancuso, Feudo en Difesa Piana. Plantdichtheid bedraagt zo'n 5600 stokken per ha. De grond wordt slechts minimaal bewerkt om een evenwichtig bodemleven te stimuleren.

VINIFICATIE

Het druivenmateriaal wordt begin oktober handmatig geoogst; daarna volgt een langdurige schil-inweking en vergisting op RVS. Om optimale fruit-intensiteit te behouden komt er geen eikenhout aan de vinificatie te pas.

DRUIVEN

100% Calabrese ( = Nero d'Avola)

KLEUR

Purperpaars, heel donker gekleurd, maar toch enige transparantie.

NEUS

Vriendelijke neus waarin de warmte van de wijngaarden lijkt te worden weerspiegeld. Zondoorstoofde druiven moeten aan de basis van deze wijn hebben gestaan. Donkere pruimen, bramen en zwarte kersen, maar tegelijkertijd ook iets animaals (de vacht van het paard, leder). Heerlijk puur door de absentie van eikenhout tijdens de vinificatie.

SMAAK

Wat je noemt een gulle entree! De wijn komt 'sans gêne' binnen en neemt direct beslag van de gehele mond. Volop sap in een verder heel degelijke structuur. Knappe balans tussen vulling, zuren en tannines, voorbeeldige driehoeksverhouding. Deugdelijke lengte.

CULINAIR

Licht gekoeld een heel goede keuze als rode zomerwijn. De andere seizoenen rond 16 graden schenken voor optimaal plezier.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top