Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€16,25

Inama
Vulcaia Sauvignon Bl. 2019
Veneto IGT

De Inama's 'waarschuwen' voorafgaand aan het proeven dat ze geenszins voornemens zijn geweest om een Franse stijl Sauvignon Blanc te imiteren. Men wil juist een heel eigen stijl (o.a. uniek door de vulkanische bodem) op de markt brengen en dat doen ze met verve!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Inama

BODEM

De naam van de wijn verklapt een heleboel: de bodem bestaat uit vulkanisch gesteente (gestolde basaltische lava). Perceel gelegen op 150 meter boven zeeniveau; gesitueerd op het zuidwesten. 4500 stokken per ha.

VINIFICATIE

Na de oogsten worden de trossen ontsteeld. Schilinweking gedurende 3 uur alvorens de druiven worden geperst. Vergisting op RVS cuves, gevolgd door de malolactische vergisting. Voor botteling worden de wijn niet geklaard nog gefilterd.

DRUIVEN

100% Sauvignon Blanc

KLEUR

Bleekgeel met een frisgroene schakering.

NEUS

Goed herkenbaar als Sauvignon Blanc, maar absoluut met een heel eigen signatuur. De bodem spreekt hier met overtuiging! Rokerig en volop mineraliteit (natte stenen na een regenbui!). Wat gekonfijte citrusvruchten en gebakken appel. Wijn heeft absoluut baat bij beluchting; "decanteren verplicht" zou geen overbodige toelichting op het label zijn.

SMAAK

Aanzet met een voor Sauvignon-begrippen zeldzame rijpheid. De druif die doorgaans gekenmerkt wordt door een forse zuurgraad, laat zich hier van een weliswaar herkenbare, maar echt andere kant zien. Zuren zijn fraai verpakt in het rijpe, weelderige geheel. De frisheid blijft daarentegen op een verbazingwekkend hoog niveau. En het alcoholpercentage is kundig laag gehouden; klasse! Na het doorslikken is de wijn de mond niet uit te krijgen...

CULINAIR

De zeldzame kracht van deze wijn vraagt om bijzonder tegenspel aan tafel. Oysters Rockefeller bijvoorbeeld. Of een tartaar van zeebaars met een salsa verde.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top