Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€16,95

Inama
Piu Carmenere 2018
Veneto IGT

Carmenere Più is in werkelijkheid geen mono-cépage Carmenere, maar een assemblage bestaande uit 85% Carmenere en 15% Merlot. Door Inama zelf aangeprezen als een waardevol alternatief voor Valpolicella. Daar zit zeker een kern van waarheid in!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Inama

BODEM

De grote wijn- en gastronomie journalist Luigi Veronelli beschouwde Colli Berici als een van de beste gebieden voor de Bordelaise-variëteiten, naast het Bolgheri-gebied. Dé bodem dus voor zowel Carménère en Merlot. De stokken zijn gemiddeld 54 jaar oud en groeien in pergola-vorm.

VINIFICATIE

12 maanden rijping in gebruikte barriques. Het betreft hier biologische wijnbouw.

DRUIVEN

85% Carmenere en 15% Merlot

KLEUR

Robijnrood; enige kleurevolutie aan de randen door de houtrijping. Transparant.

NEUS

Heerlijk rijpe en uitnodigende neus. Volop zwarte vruchten, vers en gedroogd, maar ook mocca en butterscotch-chocolade. Naarmate de wijn langer in contact is met zuurstof, neemt de vruchtenweelde af ten gunste van specerijen. Zoete speculaaskruiden en zoethout hebben de overhand in deze fase. Uitzonderlijk verleidelijk!

SMAAK

De rijpheid in de neus wordt een op een voortgezet in de mond. Genereuze aanzet, rond en gul. Iets weerbarstig door de rulle tannines, maar dat is geenszins storend. Er staat voldoende vulling en sap tegenover en het drogende effect is gering. Iets van een dropachtige zoetimpressie en een lengte waar veel wijnen alleen maar van kunnen dromen...

CULINAIR

Heerlijke eetwijn – alle seizoenen en zeker ook in de killere periodes: kalfs- en lamsvlees. Roze/rood geserveerd of verwerkt in een stoofgerecht.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2027

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top