Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,95

Inama
2020
Soave DOC

"Un piccolo lusso quotidiano" aldus Matteo Inama. Vrij vertaald: "een beetje luxe voor alledag". Lekker hoor!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Inama

BODEM

Alle wijngaarden liggen in het Soave Classico-gebied: heuvelachtige regio met basalt-achtige, vulkanische bodem. 33 jaar oude stokken.

VINIFICATIE

Vergisting in RVS-cuves.

DRUIVEN

100% Garganega

KLEUR

Bleke groene kleur met een zilveren gloed.

NEUS

Bodem en druif spreken hier beide. Enerzijds is er de duidelijke bodemexpressie: het vurige van het vulkanische gesteente en een behoorlijke mate van mineraliteit en zelfs wat krijtachtigs. Anderzijds is er het mild frisse van de Garganega-druif: witte bessen, druiven, de geur van ingemaakte citroen, peer en voorjaarsbloemen.

SMAAK

Ook de aanzet is uiterst mild en daardoor heel plezierig. Bescheiden zuren waardoor de wijn een volle indruk maakt. Fractie zilt in een fraai rijp geheel. De Garganega-druif is van nature niet heel uitbundig, maar wanneer de kunde van wijnmaker Matteo Inama in beeld komt, blijkt er heel wat meer in te zitten! Fractie minder alcohol dan voorgaande jaren (nu 12%) en dat komt dergelijke wijnen altijd ten goede. Heerlijke doordrinker op niveau.

CULINAIR

Onbeperkt inzetbaar bij alle soorten vis, groentegerechten als asperges in beide kleuren, risotto's en pasta-gerechten met zeevruchten.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top