€11,00

Ilatium
2017
Valpolicella DOC

Meer dan aanbevelenswaardig alternatief voor de liefhebbers van zeer kostbare, Piemontese wijnen. Dit geeft binnen een zeer bescheiden budget toch veel plezier.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Veneto

WIJNMAKER

Ilatium

BODEM

Wijngaarden gelegen in Tregnago, Grezzana, Illasi en Mezzane. 8000 stokken per hectare, opbrengst per ha: +/- 30 hl.

VINIFICATIE

De oogst vindt plaats in de laatste week van september en de eerste week van oktober. Gedurende de vergisting, in inox-cuves, wordt de hoed met enige regelmaat ondergedompeld om zo extra extractie te verkrijgen.

DRUIVEN

70% verdeeld over Corvina en Corvinone, 20% Rondinella, 10% Croatina en andere.

KLEUR

Aardig transparant en gloedvol robijnrood, slechts heel licht ge-evolueerd. De wijn heeft de kleur van een rijpe, hoogwaardige Pinot Noir.

NEUS

Goede, subtiele gekruide expressie met aantrekkelijke roostertonen van gebrand eikenhout en houtteer. Rode bessen, bramen, vanille, en Ceylon-thee.

SMAAK

Zoals we dit van de karakter-Italianen gewend worden we meteen geen geconfronteerd met een contrastrijke materie. Voorzien van een dynamisch en verkwikkend zuurgehalte en smaakrijke tannines met het nodige reliëf. De wijn vormt een totaal contrast met de ingedikte Amarone uit dezelfde streek. Nee, dit daagt met succes de goede Nebbiolo's en terroir-Pinots uit. Volbloed Italiaans: contrastrijk en even elegant als smaakrijk.

CULINAIR

Fijne, elegante eetwijn met uiteraard ruim voldoende karakter: alles met veren, blank (kalfs)vlees en visbereidingen die rekening houden met het natuurlijke tannine-talent van vrijwel alle goede Italianen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

0 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top