Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,75

Haras de Coussan
Rosé 2020
Pays d'Oc IGP

Als je als nieuwe rosé een plekje in het assortiment wil bemachtigen, zal je je moeten ‘invechten’ en je plek verdienen. Je moet bovendien wel van heel goede huize komen wil dat lukken. Wij zijn er van overtuigd dat le Haras de Coussan een plek verdient tussen de andere succesvolle rosés.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Languedoc-Roussillon

WIJNMAKER

Domaine de Coussan

BODEM

VINIFICATIE

DRUIVEN

60% Syrah en 40% Grenache

KLEUR

Prachtig bleek gekleurd; vrijwel niet van wit te onderscheiden wanneer de wijn eenmaal in een glas is geschonken.

NEUS

Dit blinkt uit in subtiliteit! Veel meer dan andere Languedoc-rosés die vaak toch een wat meer 'fruitdriven' karakter hebben. Delicaat dus en zelfs wat gekruid (dille, munt).

SMAAK

Delicaat en gracieus! Als kantwerk zo fijn. En onderscheidend ten opzichte van andere rosés door een heel miniem zilt effect en een schier eindeloze finale… Beendroog bovendien.

CULINAIR

Dergelijke wijnen hebben niet zo gek veel culinaire ondersteuning nodig. Wat eenvoudige hapjes maken het feest al snel compleet. Denk aan een rillette van makreel, brandade de morue of gevulde courgettebloemen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 12,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top