Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,25

Girlan
Vernatsch Fass Nr.9 2019
Alto Adige DOC

Vrolijk stemmend rood.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Girlan

BODEM

Wijngaarden zijn gelegen rondom Cornaiano en Colterenzio op een hoogte van 450 meter. Bodem bestaat uit klei, kiezel en kalksteen. Percelen zijn hier, uitzonderlijk voor de regio, op het zuiden georiënteerd. De stokken zijn 37 jaar oud.

VINIFICATIE

Druiven worden handmatig geoogst en vanuit de wijngaard in kleine kratten vervoerd (om te voorkomen dat de druiven kneuzen tijdens het transport). Na de ontsteling volgt de vergisting in RVS-cuves. Malolactische vergisting in grote houten vaten (gedurende 5 maanden).

DRUIVEN

100% Vernatsch

KLEUR

Tedere kleur: framboos roze-rood met een forse mate van transparantie.

NEUS

Ingetogen neus met delicate vruchtentonen. In eerste instantie ook wat rokerig, maar dat verdwijnt snel naar de achtergrond. Wat blijft zijn de tedere fruittonen van bosaardbeitjes en framboos, maar ook de kalkbodem laat van zich horen. Subtiele kruiden, rozemarijn met name, maken het geheel compleet.

SMAAK

Sappige, vrolijk makende aanzet zoals we dat kennen van Beaujolais (primeur). Maar dit heeft aanzienlijk meer structuur en vlees op de botten. Goede zuurgraad en krokante, met volop sap omgeven tannines. Niet op extractie gericht, maar juist op de eigenzinnigheid van het druivenras.

CULINAIR

Een van de best denkbare lunchwijnen (licht verteerbaar!), omdat de gasten gegarandeerd fit van tafel komen. Tevens geschikt als rode zomerwijn, heel goed inzetbaar bij vrijwel alle visgerechten. Als hoofdgerecht sappig kalfsvlees of gevogelte.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top