Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,25

Girlan
Vernatsch Fass Nr.9 2018
Alto Adige DOC

Als een duveltje in een doosje... In deze Vernatsch schuilt een behoorlijke kracht.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Girlan

BODEM

Wijngaarden zijn gelegen rondom Cornaiano en Colterenzio op een hoogte van 450 meter. Bodem bestaat uit klei, kiezel en kalksteen. Percelen zijn hier, uitzonderlijk voor de regio, op het zuiden georiënteerd. De stokken zijn 36 jaar oud.

VINIFICATIE

Druiven worden handmatig geoogst en vanuit de wijngaard in kleine kratten vervoerd (om te voorkomen dat de druiven kneuzen tijdens het transport). Na de ontsteling volgt de vergisting in RVS-cuves. Malolactische vergisting in grote houten vaten (gedurende 5 maanden).

DRUIVEN

100% Vernatsch

KLEUR

Tedere, haast delicate kleur. Aalbesrood met een forse mate van transparantie.

NEUS

De kleur blijkt hier geen indicator voor het type wijn. Eerlijk is eerlijk, na inschenken rijst het vermoeden dat dit een speels, frivool type wijn zal zijn. Niets is minder waar... Roostertonen, gestoofd fruit en volop (houtachtige) kruiden. Wat zwoeler dan bijvoorbeeld een Gamay uit de Beaujolais.

SMAAK

De aanzet is delicaat en teder, maar toch schuilt er een aardige kracht in deze wijn. Krokant als een vers geplukte druif; enerzijds lichtvoetig, anderzijds voorzien van een tanninestructuur die aan kantwerk doet denken. Niet op extractie gericht, maar juist op de eigenzinnigheid van het druivenras.

CULINAIR

Een van de best denkbare lunchwijnen (licht verteerbaar!), omdat de gasten gegarandeerd fit van tafel komen. Tevens geschikt als rode zomerwijn, heel goed inzetbaar bij vrijwel alle visgerechten. Als hoofdgerecht sappig kalfsvlees of gevogelte.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2019 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top