€14,25

Girlan
Vernatsch Fass Nr.9 2017
Alto Adige DOC

Verteerbaarder wordt het niet. Een verademing in een wijn-landschap dat wordt gedomineerd door blockbusters die uitblinken in overdadige extractie.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Girlan

BODEM

Wijngaarden zijn gelegen rondom Cornaiano en Colterenzio op een hoogte van 450 meter. Bodem bestaat uit klei, kiezel en kalksteen. Percelen zijn hier, uitzonderlijk voor de regio, op het zuiden georiënteerd. De stokken zijn 35 jaar oud.

VINIFICATIE

Druiven worden handmatig geoogst en vanuit de wijngaard in kleine kratten vervoerd (om te voorkomen dat de druiven kneuzen tijdens het transport). Na de ontsteling volgt de vergisting in RVS-cuves. Malolactische vergisting in grote houten vaten (gedurende 5 maanden).

DRUIVEN

100% Vernatsch.

KLEUR

Uiterst transparant aalbesrood, 'dunner' dan de lichtste Pinot Noir. Maar desalniettemin een fraaie kleur passend bij het druivenras.

NEUS

Primaire fruittonen gecombineerd met de geur van graniet en grafiet. Een voor de hand liggende blinde gok zou een cru uit de Beaujolais zijn, maar dit biedt een fractie meer zwoelheid. Confiture van frambozen, rabarber en verse munt.

SMAAK

Meer dan tedere aanzet en een bijzonder tactiel mondgevoel. Krokant als een vers geplukte druif; enerzijds lichtvoetig, anderzijds voorzien van een tanninestructuur die aan kantwerk doet denken. Niet op extractie gericht, maar juist op de eigenzinnigheid van het druivenras. Bij de term 'dorstlessend' denken we doorgaans aan wit, maar hier is deze term ook heel goed inzetbaar.

CULINAIR

Een van de best denkbare lunchwijnen (licht verteerbaar!), omdat de gasten gegarandeerd fit van tafel komen. Tevens geschikt als rode zomerwijn, heel goed inzetbaar bij vrijwel alle visgerechten. Als hoofdgerecht sappig kalfsvlees of gevogelte.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top