Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€13,75

Girlan
Pinot Grigio 2020
Alto Adige DOC

Knap fris en in werkelijk niets te vergelijken met de zo aromatische Franse evenknie Pinot Gris.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Girlan

BODEM

De Pinot Grigio druiven groeien in de regio rondom het plaatsje Girlan; wijngaarden zijn gelegen op 450-500m.

VINIFICATIE

Handgeplukte druiven die na de oogst worden vervoerd in kleine kratjes om beschadiging/kneuzing van de druiven te vermijden. Vergisting in RVS-cuves; een klein deel van de wijn ondergaat een malolactische gisting.

DRUIVEN

100% Pinot Grigio

KLEUR

Bleekgeel; de kleur van de schil heeft hier duidelijk sporen nagelaten.

NEUS

De zo kenmerkende florale en soms zelfs uitbundige neus, is hier aardig in toom gehouden. Dit is een relatief strakke uitvoering van de Pinot Grigio-druif en haast de tegenpool van een Elzasser Pinot Gris. Zo zien we het graag! Granny Smith-appel, bladkruiden (vers gekneusd muntblad!), krijt/kalk en groene paprika hebben de overhand. In de verte is wat lentebloesem waarneembaar.

SMAAK

Echt strakke, frisse aanzet met een dominante rol voor de smakelijke, maar felle zuren. Meteen een verkwikkend en eetlustopwekkend effect. Loepzuiver en beendroog. Uitnodigend glas wit dat zich met name zal bewijzen tijdens warmere dagen. Mondschonend in de finale, die overigens knap lang aanhoudt. Fractie minder alcohol dan voorheen (nu 13,5%).

CULINAIR

Even heerlijk als veelzijdig glas wijn. Perfect apéro voor liefhebbers van Loire-wit (Sancerre, Menetou Salon etc.), maar ook als begeleider van witte en groene asperges, rijk gevulde salade's of witte vis gegaard in limoensap.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2026

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top