€17,50

Girlan

Plattenriegl 2017

Alto Adige DOC

Eén nadrukkelijk verzoek: schenk niet te koud!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Girlan

BODEM

Het Plattenriegl-terroir ligt op zo'n 450-540 meter hoogte; de bodem kenmerkt zich door de grote hoeveelheid grind en kalk.

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst worden de druiven, om kneuzing te voorkomen, in kleine kratten vervoerd. Na de persing wordt het sap geklaard door middel van natuurlijke bezinking. Driekwart van het sap vergist op RVS-cuves, de overige 25% op grote houten vaten (op dit deel past men tevens een malolactische vergisting toe). Tenslotte volgt nog een rijping van 6 maanden op de gistcellen.

DRUIVEN

100% Pinot Bianco.

KLEUR

Uiterst subtiel citroengeel en een witgouden fonkeling.

NEUS

Krachtige (machtige!) expressie. De wijn ademt een zekere frisheid, maar weet dat te combineren met perfect geïntegreerde houttonen (van grote foeders, dus geen overdaad). Roomboter, licht geroosterde hazelnoten, gekonfijte citroen, bloemen en gedroogde bladkruiden.

SMAAK

Direct en compleet mondvullende aanzet, van bescheidenheid is hier geen sprake. Een genereuzere stijl Pinot Blanc/Bianco is vrijwel ondenkbaar, maar dankzij de prachtige wijnzuren en het gebrek aan enig restzoet, blijft de wijn delicaat en elegant. Niet gemakkelijk het tijdens de proefsessie bij een enkele teug te laten (en deze vervolgens weer uit te spugen)... De finale is schier zonder einde.

CULINAIR

Krachtige Pinot Bianco met breed culinair potentieel: fijnste gevogelte in romige saus met wilde paddestoelen, rijke pasta’s met zeevruchten. Geroosterde, grote gamba’s.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 0

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top