Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€15,95

Girlan
Lagrein 2019
Alto Adige DOC

Heerlijk puur; echt wijn zonder opsmuk!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Girlan

BODEM

Wijngaarden gelegen Bassa Atesina (tussen Bolzano, Salorno en Termeno). De bodem van de percelen is zandrijk.

VINIFICATIE

Druiven worden handmatig geoogst en vanuit de wijngaard in kleine kratten vervoerd (om te voorkomen dat de druiven kneuzen tijdens het transport). Na de ontsteling volgt de vergisting in temperatuurgecontroleerde RVS-cuves. Malolactische vergisting in deels houten vaten en deels beton (gedurende 8 maanden).

DRUIVEN

100% Lagrein

KLEUR

Paars, neigend naar zwart. Modelkleur voor een wijn van deze druif in deze piepjonge fase.

NEUS

Grote mate van concentratie in de neus. Minder fruit gedomineerd dan voorheen, dan wijn lijkt (nog) een slag serieuzer te worden. Wat meer invloed van het hout (houtteer) en een forse dosis kruiden, met name laurier en rozemarijn.

SMAAK

Smaakintensieve aanzet. Beklijvend en uiterst puur. Basaal glas wijn in de beste zin van het woord. Wijn zonder enige opsmuk, maar wel voorbeeldig in balans. Alles is aanwezig: sap, tannines en zuren en ook nog eens in de perfecte verhouding. Fractie drogend in de finale, maar dat past bij het type wijn. Bovendien zal dat door het juiste tegenspel aan tafel (proteïnes) worden opgeheven. Plezierig bescheiden alcoholgehalte bovendien.

CULINAIR

Basaal type wijn voor bij de basale Italiaanse keuken. In rode wijn gestoofde ossenstaart, ossobuco en lamskoteletjes van de grill.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top