Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€16,95

Girlan
Indra Sauvignon Blanc 2019
Alto Adige DOC

Dit is Sauvignon Blanc voor gevorderden! Wat een smaakkracht en complexiteit.

VOORRAADSTATUS

Uitverkocht

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Girlan

BODEM

Druiven van percelen in Girlan, Eppan en Montiggl. Wijngaarden liggen allemaal op een hoogte van 500+ meter. Bodem bestaat uit klei, kalk en grind.

VINIFICATIE

Handmatige oogst waarna de druiven in kleine kratten worden vervoerd naar de vinificatieruimte. De vergisting en rijping vinden plaats op RVS-cuves en grote houten foeders.

DRUIVEN

100% Sauvignon Blanc

KLEUR

Krachtige kleur voor een jonge SB: groen grijs met een duidelijke gouden schakering. Vermoedelijk door de opvoeding op grote foeders.

NEUS

Direct herkenbare Sauvignon-expressie, maar wel een heel krachtige variant. Intens geurend naar verse én gekonfijte citrusvruchten. Maar ook volop buxus, gedroogd gras en ook het spoor van de kater ontbreekt niet... De opvoeding op houten foeders is niet direct waarneembaar in de neus, maar het buitengewoon krachtige resultaat is wel degelijk het effect van deze vinificatiemethode.

SMAAK

Ronde, genereuze aanzet. Hier niet de voor de druif zo kenmerkende frisheid gecombineerd met felle zuren, maar eerder massieve smaakaanzet, 'gelardeerd' met smaakvolle wijnzuren. Wat een explosieve smaakkracht zeg! Volop reliëf en spanning; echt een wijn om op te 'kauwen'. Sauvignon Blanc met een dergelijke complexiteit komen we zelden tot nooit tegen! Zeer droog in de finale; een finale die werkelijk zonder einde is.

CULINAIR

Diepe oesters, nieuwe haring, mosselen van topkwaliteit , sappig-veerkrachtige inktvis en uiteraard alle kazen die van de beste geitenmelk gemaakt kunnen worden.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top