Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€13,75

Girlan
Chardonnay 2019
Alto Adige DOC

Dit is het tegenovergestelde van de zondoorstoofde, houtgerijpte Chardonnays die wonderlijk genoeg een grote schare fans kennen. Girlan houdt de essentie van de druif in het achterhoofd; bravo!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Girlan

BODEM

Chardonnay druiven uit wijngaarden rondom Cornaiano. Zeer mineraal-rijke bodem.

VINIFICATIE

Handgeplukte druiven die na de oogst worden vervoerd in kleine kratjes om beschadiging/kneuzing van de druiven te vermijden. Vergisting in RVS-cuves; een klein deel van de wijn ondergaat een malolactische gisting.

DRUIVEN

100% Chardonnay

KLEUR

Fraaie frisgroene kleur met een zilveren schakering.

NEUS

Open en zuivere expressie en met recht een schoolvoorbeeld van een niet hout-gelagerde Chardonnay. Brooddeeg, gist, witte vruchten, ongeroosterde noten en gedroogd gras. En ook de bodem laat van zich spreken: kalk en een zekere mate van mineraliteit (natte rots). Zuiver als een goede chablis.

SMAAK

Minder strakke, ranke aanzet dan de geur doet vermoeden. Forse smaakintensiteit en een heel breed smaakoppervlak. Knap hoe dat zonder houtrijping is bereikt. Het blijf strak en knisperend en de essentie van de houtvrije Chardonnay blijft overeind. Zuren schitterend verweven in het geheel.

CULINAIR

Door de behoorlijke concentratie blijft dit aan tafel moeiteloos overeind bij allerhande soorten witte vis (kabeljauw in kruidenkorst, zeeduivel in Japans broodkruim), maar ook bij een (niet te overdadig) gekruide curry. Ook bergkazen (Tomme Crayeuse of een jonge Cantal) of San Daniele ham.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2024

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top