€11,25

Girlan
Cuvée 448 s.l.m. 2017
Dolomiti IGT

Deze jaargang lijkt wat meer vlees op de botten te hebben dan voorgaande jaargangen. De elegantie is gebleven.

VOORRAADSTATUS

Te reserveren

LAND

Italië

STREEK

Alto Adige

WIJNMAKER

Girlan

BODEM

De verschillende druivenrassen komen van verschillende wijngaarden met ieder hun specifieke eigenschappen. Lagrein komt uit de gehele Adige vallei (zandrijke bodem en warm klimaat), Pinot Noir en Vernatsch uit de nabije omgeving van het dorp Girlan (koelere percelen).

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd. De vergisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde cuves van RVS. Daarna volgt de malolactische vergisting en tenslotte rijping gedurende enkele maanden in betonnen cuves.

DRUIVEN

Lagrein, Pinot Noir en Vernatsch

KLEUR

Dé kleur voor dit type wijn: hecht, purperpaars en met enige transparantie.

NEUS

Fruitintensief is het zonder meer, maar er is knap gewaakt voor een te gemakkelijk karakter. We zouden dit blind plaatsen als een goede (wat warmere) cru uit de Beaujolais. En dat is geenszins een belediging! Gestoofde aardbei, confiture van framboos, graniet en uiterst subtiele kruidentonen.

SMAAK

Heerlijk zachte aanzet, de wijn lijkt de mond te willen strelen. Gul, maar met behoud van elegantie. De wijn bezit tegelijkertijd iets ruigs, iets vurigs. Aanwezige, maar niet dominante tannines. Eerder van het krokante -, dan van het drogende type. Er is niet één druif die de boventoon voert óf het onderspit delft; voorbeeldige en harmonieuze assemblage van 2 lokale druivenrassen en de meer mondiale Pinot Noir.

CULINAIR

Dergelijke wijnen verlangen niet direct naar groots culinair tegenspel, maar kunnen desondanks best wat tegenspel verdragen. Denk aan iets vetter vlees (gedroogde worst/vleeswaren) en wat antipasti. Vis van de grill. Niet al te gerijpte bergkazen lijken eveneens een prima combinatie.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 0

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top