The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
COOKIES
We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren Conform ons privacybeleid vragen wij je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Lees meer
Fijne, bijzonder elegante Sangiovese. Niks massiefs, maar juist de nadruk op de verfijning.
€ 16,25
Niet op voorraad
Wijnbeschrijving
KleurRobijnrood met de schakering mahonie; forse mate van transparantie.
NeusEerste indruk: een wat meer geprononceerde invloed van het eikenhout. Mettertijd (minuten, geen uren) verdwijnt dat naar de achtergrond en komt er ruimte voor rood fruit. Kersen, griotte (zure kers), rode bessen en confiture van framboos. Daarna weer wat roostertonen, maar wel bescheiden. Fascinerende ontwikkeling in het glas onder invloed van zuurstof en meer dan voldoende te ontdekken.
SmaakFijne, bijzonder elegante aanzet. Niks massiefs, maar juist de nadruk op de verfijning. De tannines zijn fijn en delicaat, zoals we dat ook in de top van de Beaujolais en in Pinot Noirs uit de zuidelijker gelegen appellations in de Bourgogne ervaren. Het relatief bescheiden alcoholgehalte (13,5%) past helemaal bij het type wijn.
BodemWijngaarden gesitueerd op een hoogte van 450 tot 480 meter met een zuidelijke en zuid-westelijke oriëntatie. De bodem bestaat uit leem met de poreuze en verpulverde Toscaanse rotsteen (Galestro). 5000 stokken per hectare.
VinificatieHandgeplukte druiven na een strenge selectie (na productie reducerende passages, tweemaal groene oogst, en een extreem strenge sortering). Ontstelen en kneuzen. De gisting geschiedt onder temperatuurcontrole met een inweekproces van 15 tot 18 dagen. Rijping voor één derde op eiken okshoofden, één derde op eiken foeders (groter formaat) en één derde op roestvrij staal.
Als we kalfsvlees serveren, is de keuze doorgaans snel gemaakt: Rubiolo! Saltimbocca, osso bucco of involtini van kalfsvlees. Met deze klassiekers uit de Italiaanse keuken en een glas, of twee, Rubiolo, zit u gegarandeerd goed.