Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,95

Gagliole
Rubiolo 2019
Chianti Classico DOCG

De lokale Sangiovese voert hier de boventoon, maar de zuren (kenmerkend voor deze druif) worden wat getemd door toevoeging van 10% Merlot.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Toscana

WIJNMAKER

Gagliole

BODEM

Wijngaarden gesitueerd op een hoogte van 450 tot 480 meter met een zuidelijke en zuid-westelijke oriëntatie. De bodem bestaat uit leem met de poreuze en verpulverde Toscaanse rotsteen (Galestro). 5000 stokken per hectare.

VINIFICATIE

Handgeplukte druiven na een strenge selectie (na productie reducerende passages, tweemaal groene oogst, en een extreem strenge sortering). Ontstelen en kneuzen. De gisting geschiedt onder temperatuurcontrole met een inweekproces van 15 tot 18 dagen. Rijping voor één derde op eiken okshoofden, één derde op eiken foeders (groter formaat) en één derde op roestvrij staal.

DRUIVEN

90% Sangiovese en 10% Merlot

KLEUR

Robijnrood met de schakering mahonie; forse mate van transparantie.

NEUS

Eerste indruk: een wat meer geprononceerde invloed van het eikenhout. Mettertijd (minuten, geen uren) verdwijnt dat naar de achtergrond en komt er ruimte voor rood fruit. Kersen, griotte (zure kers), rode bessen en confiture van framboos. Daarna weer wat roostertonen, maar wel bescheiden. Fascinerende ontwikkeling in het glas onder invloed van zuurstof en meer dan voldoende te ontdekken.

SMAAK

De tannines zijn fijn en delicaat, zoals we dat ook in de top van de Beaujolais en in Pinot Noirs uit de zuidelijker gelegen appellations in de Bourgogne ervaren.

CULINAIR

Als we kalfsvlees serveren, is de keuze doorgaans snel gemaakt: Rubiolo! Saltimbocca, osso bucco of involtini van kalfsvlees. Met deze klassiekers uit de Italiaanse keuken en een glas, of twee, Rubiolo, zit u gegarandeerd goed.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2028

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top