Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€14,50

Gagliole
Rubiolo 2018
Chianti Classico DOCG

Antonio Galloni: "The 2018 Chianti Classico Rubiolo is fresh, perfumed and absolutely delicious. Crushed red berry, rose petal, cedar and sweet pipe tobacoo are all nicely lifted in this mid-weight, inviting wine."

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Toscana

WIJNMAKER

Gagliole

BODEM

Wijngaarden gesitueerd op een hoogte van 450 tot 480 meter met een zuidelijke en zuid-westelijke oriëntatie. De bodem bestaat uit leem met de poreuze en verpulverde Toscaanse rotsteen (Galestro). 5000 stokken per hectare.

VINIFICATIE

Handgeplukte druiven na een strenge selectie (na productie reducerende passages, tweemaal groene oogst, en een extreem strenge sortering). Ontstelen en kneuzen. De gisting geschiedt onder temperatuurcontrole met een inweekproces van 15 tot 18 dagen. Rijping voor één derde op eiken okshoofden, één derde op eiken foeders (groter formaat) en één derde op roestvrij staal.

DRUIVEN

90% Sangiovese, 10% Merlot

KLEUR

Iets geëvolueerde kleur. Robijnrood met een fraaie mahoniegloed; transparant.

NEUS

Het eerste wat we ruiken is eikenhout van superieure kwaliteit; perfect verweven bovendien in deze fruitintensieve Italiaan. Voorbeeldig hoe goed gedoseerd het hout hier wordt toegepast. Rode vruchten -kersen in het bijzonder-, grafiet en cederhout, maar ook kruiden als laurier.

SMAAK

De wijn maakt een bescheiden entree in de mond, maar ontpopt zich dan als een zogenaamd duveltje in een doosje. Indrukwekkende smaakkracht, maar met behoud van elegantie. Ragfijne tannines zoals we die ook tegenkomen in de top van de Beaujolais en in Pinot Noirs uit de zuidelijker gelegen appellations in de Bourgogne. De toevoeging van 10% Merlot pakt wat fellere zuren van de Sangiovese fraai in.

CULINAIR

Groot, gastronomisch potentieel binnen handbereik: Bistecca alla Fiorentina, kalf-schenkel (osso buco), het fijnste lamsvlees, jong wildzwijn. Gemaakt voor de goede Italiaanse keuken.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2030

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: 90/100

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top