Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€36,00

Gagliole
Riserva 2018
Chianti Clas. Riserva DOCG

Formidabel glas wijn, echt op Grand Cru niveau. Bijzondere gewaarwording om Sangiovese op dit niveau te proeven/drinken. Spotgoedkoop is het niet, maar voor minder dan € 30,- moet je akelig goed je best doen om iets beters te vinden... In Bordeaux gaat je dat niet lukken!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Italië

STREEK

Toscana

WIJNMAKER

Gagliole

BODEM

Wijngaarden gelegen op een hoogte tussen 465 en 490 meter hoogte. Zuid-zuidwest oriëntatie, dus een sublieme zonligging. Aanplant van 7000 stokken per hectare. Bodem bestaat uit klei, zand en slib.

VINIFICATIE

Strenge 'groene oogst' om de beste trossen de kans te geven optimaal rijp te worden. Na de handmatige oogst worden de druiven in kleine kratten vervoerd naar de vinificatieruimte. Dan start de inweking en vergisting in contact met de schillen (gedurende 30 dagen schilcontact). Aansluitend 10 maanden rijping op eikenhouten en vervolgens wordt de wijn geassembleerd. Nadien nog eens 5 maanden rijping in betonnen cuves alvorens de wijn wordt gebotteld. Na 3 maanden flesrijping verlaat de wijn het domein richting consument.

DRUIVEN

100% Sangiovese

KLEUR

Prachtige gloedvolle paarsrode kleur met enige mate van transparantie.

NEUS

Klassieke, indrukwekkende neus op Grand Cru niveau. Niet gemakkelijk dit blind als een Sangiovese te herkennen. Zeer kundig houtgebruik en goed te ruiken dat hier met hout van de beste tonneliers is gewerkt: goed gedoseerd -niet dominant- en optimaal verweven in de wijn. Elegante roostertonen. Verder zwarte kersen, bramensap, 'slow coffee' (filter drip) en moccaboontjes. Zeer uitnodigend!

SMAAK

Zachte, prachtig versmolten, 'rustige' entree in de mond. Niet vurig of smaakexplosief, maar gesoigneerd als een Italiaan in een maatpak. Fraaie rijpheid van het fruit en door de houtrijping prachtig afgeronde tannines. De voor deze druif (Sangiovese) zo kenmerkende zuren zijn wel degelijk aanwezig, maar lijken te zijn geabsorbeerd in de wijn. Alcohol idem: goed opgenomen in het rijpe geheel.

CULINAIR

Wijnen van dergelijk niveau / kaliber verdienen klassiek tegenspel. Denk aan tournedos rossini, ossenhaas (wie durft: Beef Wellington). Schenk aansluitend door bij krachtige, oude Beemsterkaas of een gerijpte Pecorino.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 14,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2021 / 2030

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: 93/100

To Top