Knappe scores in Perswijn voor o.a. Famille Maurel Merlot

In Perswijn #2 van dit jaar is een aantal wijnen uit het Sauter assortiment opgenomen. Zo lezen we in de proefnotities in de categorie "Merlot buiten Bordeaux" enthousiaste woorden voor de 100% Merlot (2019) van de familie Maurel: "Pruimen en garrigue, zwoel en rijp. Stevig en sappig, goede zuren, aangenaam." Maar liefst vier van de vijf sterren krijgt ie toebedeeld, niet verkeerd voor een wijn van € 7,95! Meer informatie of direct bestellen? Dan kan door hier te klikken.

 

 

 

 

Wijnmaker Olivier Ramé (Famille Maurel)

 

 

 

In een andere prijsklasse valt de mono-cépage Merlot van het Italiaanse domein Inama: Campo del Lago 2017. Het  proefpanel van Perswijn geeft 'm 4,5 van de 5 sterren en omschrijft de wijn als volgt: "Tabak, zwoel, kruiden, kersen, laurier. Rijp en verleidelijk, confituur, zwoel, tannine." Prijs per fles € 21,50. Klik hier voor onze eigen proefnotitie.

 

 

 

 

Een iets bescheidener score voor Colli Vicentini Merlot, maar nog altijd een eervolle 3,5 van de 5 maximaal haalbare sterren. Met een prijs van € 8,50 per fles altijd een aardige score. Perswijn schrijft: "Kersen en pruimen, fijn fruit. Sappig en elegant, zuren, lichtvoetig." Met name dat laatste aspect maakt het in onze ogen een heerlijke rode voorjaars- en zomerwijn!