Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€11,75

Famille Perrin
Réserve 2018
Côtes du Rhône AOC

Een alle seizoenen-streling en een wijn die de kilheid van een koud najaar en lang aanhoudende winter probleemloos kan breken. Indien een tikkeltje gedurfd gekoeld (14 grC) evengoed een verrukkelijke rode wijn onder zomerse omstandigheden.

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Rhône

WIJNMAKER

Famille Perrin

BODEM

De Grenache en Mourvèdre zijn afkomstig uit de wijngaarden van Domaine du Prébois (bij Orange). De Syrah komt uit noordelijker gelegen wijngaarden (in Vinsobres). Terraswijngaarden met klei-kalk en klei-grind bodem, tevens rijk aan kwarts, kalksteen en mergel.

VINIFICATIE

Handmatig geoogste druiven die worden gesorteerd, ontsteeld en vervolgens vinififieerd in roestvrij staal en hout. Rijping op roestvrijstalen cuves en grote, houten foeders (25%) gedurende ongeveer een jaar (afhankelijk van de jaargang).

DRUIVEN

Grenache, Mourvèdre en Syrah

KLEUR

Krachtig, naar zwartrood neigend, robijnrood met de schakering paars en iets van mahonie.

NEUS

De rustieke, klassieke kruidigheid (vers gemalen peper) maakt steeds meer plaats voor de verleidelijke zwarte vruchten-aroma’s (bramen en bosvruchten) en florale tonen (viooltjes). Nauwkeurige, ondanks de houtrijping aardig houtvrije en vooral heel royale expressie.

SMAAK

De verleidelijkheid van het boeket wordt in de mond op overtuigende wijze bevestigd. Fluwelen textuur, fijn tactiel mondcontact met een krokant/sappige, uitgesproken zacht blijvende materie. Zowel de alcohol als de tannines zitten prachtig versmolten en de wijn ademt in alle zachtheid toch een een zoete en ontspannende frisheid. Heerlijk toegankelijke wijn die alle comfort biedt maar dankzij de smaakintensiteit en die zwoele frisheid voor voldoende spanning en afwisseling zorgt. Speels, volop door vruchtenaroma's gedragen finale met royale lengte.

CULINAIR

Een toegankelijke eetwijn die in alle seizoenen heel goed tot uitdrukking zal komen: alles van de rooster/grill/barbecue: stevige, goed dooraderde T-bone/antrecote, sappig lamsvlees (schouder, gigot en carré), jong wildzwijn, ree. Gekruide, vegetarische gerechten met paddestoelen. Bisque de homard, bouillabaisse en op de huid gebakken vis.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2025

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top