€11,75

Famille Perrin

Réserve 2017

Côtes du Rhône AOC

De wijn die we nodig hebben voor onvoorbereid gebruik (in casu bezoek) en als de bereidheid om heel diep na te denken over de optimale wijnkeuze wat minder is. Dit is de betekenis van het begrip 'comfort'. Hier kun je nooit naast grijpen...

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Rhône

WIJNMAKER

Famille Perrin

BODEM

Koel gelegen wijngaarden in de gemeenten Cairanne en Jonquières tussen de rivieren l’Aigues en l’Ouvèze in het departement Vaucluse. Bodemsamenstelling: recente aanslibbing, kalkhoudend en zeer gevarieerd door de invloed van de waterstromingen. Het geheel is kalkhoudende klei met kiezel.

VINIFICATIE

De druiven worden gekneusd, maar niet ontsteeld en meteen geperst. Het sap wordt geklaard (d.m.v. een centrifuge) en vergist op temperatuur gestuurde gisttanks. De wijn rijpt ook op dit materiaal, wordt voor de botteling geklaard en licht gefilterd.

DRUIVEN

50% Grenache Blanc, 20% Bourboulenc, 10% Viognier, 10% Marsanne en 10% Roussanne.

KLEUR

Stralend bleek strogeel met een witgouden glans. Knappe vitaliteit in de kleur, zeker voor een Rhône-wijn. De bleekheid en die glans van het witte goud zijn uitzonderlijk voor witte Rhône-wijnen die gemakkelijk naar het volle of oude goud neigen.

NEUS

Heerlijke, houtvrije vruchten-expressie met die knappe combinatie van rijpheid en frisheid van voornamelijk pitvruchten zoals wijngaardperzik, abrikoos en kweepeer. De wijn ademt een minerale frisheid. De stabiliteit in uitdrukking en karakter door de verschillende jaren heen is bewonderenswaardig. De liefhebber krijgt steeds wat hij of zij verwacht op basis van eerdere ervaringen.

SMAAK

De royale binnenkomst, de romige textuur en de delicate fraîcheur maken het eerste mondcontact tot een feestje van herkenning. Er is sprake van comfort, toegankelijkheid en ontspannen plezier zonder risico van verveling of déjà vu – een uiterst verleidelijke inname en afdaling die toch voldoende spanning en afwisseling bieden zodat ook de meest veeleisende liefhebber met plezier mee doet.

CULINAIR

Breed, zeer breed inzetbare eetwijn: vrijwel alle visbereidingen, kreeftensoep, met groente gevulde pasta-gerechten, gebakken of geblancheerde gamba's, op de huid gebakken vis, parelhoen.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13,5%

BRUIK-/HOUDBAAR

2018 / 0

BEOORDELINGEN

Robert Parker: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Gambero Rosso: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

Bettane + Desseauve: Nee

To Top