Hartelijk welkom op sauterwijnen.nl! Bezoekers van deze website moeten 18 jaar of ouder zijn. Wij verzoeken u vriendelijk ter verificatie uw geboortedatum in te voeren.

€24,50

Famille Perrin
Les Christins 2019
Vacqueyras AOC

Verbluffend goed!

VOORRAADSTATUS

Beschikbaar

LAND

Frankrijk

STREEK

Rhône

WIJNMAKER

Famille Perrin

BODEM

Een perceel van 8 ha, gelegen in Sarrians, net ten zuiden van het indrukwekkende Dentelles de Montmirail. Bodem met alluviale afzettingen op een ondergrond van arm zand en gele kalksteen.

VINIFICATIE

Na de handmatige oogst volgt een koude inweking voor optimale smaakextractie. Vergisting op temperatuurgecontroleerde RVS cuves. Na de vergisting rijping op RVS (60%) en grote houten vaten (40%). Rijping 'sur lie'.

DRUIVEN

Bourboulenc, Clairette, Grenache Blanc.

KLEUR

Geel-gouden kleur, met de Rhône-waas, ofschoon briljant helder.

NEUS

Rijke expressie: perzik, meloen en abrikoos in het rijpste, optimale stadium stadium. Een rustgevende weelde aan vruchtenaroma's zonder iets van nervositeit. Ik (Erik J. Sauter sr. ) rook blind en dacht even dat het Coudoulet was....

SMAAK

Royale, open, sappige en speelse materie, voorzien van een serieuze smaakrijkdom. Uitstekende balans dankzij die rijpe, dus niet pikante, frisheid die toch de gewenste verkwikking verschaft. De wijn rolt gemakkelijk door de mond waarbij de smaakrijkdom blijft toenemen. Goede lengte en een waarlijk hoog vin-plaisir-gehalte.

CULINAIR

Groot culinair potentieel: zachte vruchten van de Sint Jakobsschelp, tarbot, tartaar van tonijn als kaas: Cantal.

INHOUD / ALCOHOL

0,75 L / 13%

BRUIK-/HOUDBAAR

2020 / 2027

BEOORDELINGEN

The Wine Advocate: Nee

La Revue du Vin de France:Nee

Jean Marc Quarin: Nee

Wine Spector: Nee

Jancis Robinson: Nee

James Suckling: Nee

To Top